Qui som?

Drac, Diables i Gegants de la Sagrera (DDGS) som una entitat en format d'associació sense ànim de lucre registrada a xxx/xx a la Generalitat de Catalunya

La colla, grups i seccions

Drac i Diables de la Sagrera sóm una entitat sense ànim de lucre ubicada a la ciutat de Barcelona i que tenim per voluntat viure i transmetre la cultura tradicional i popular del foc a la nostra terra. Som el grup de diables, diablesses, bruixes , bèsties i percussionistes format l'any 1982 en el barri de La Sagrera de Barcelona a Catalunya.

La nostra història ens identifica com un dels grups amb més tradició de Barcelona, però no solament és la història, ja que les nostres bèsties de foc també ens defineixen com un grup de Diables una mica diferent.

La nostra colla aporta al patrimoni tradicional i cultural de Catalunya i de la ciutat de Barcelona dues bèsties diferents i insígnies de l'entitat: el "Drac Volador" i el "Sagresaure de Barcelona".

En els últims anys, seguint el pols de les arts escèniques de carrer hem introduit nous grups dins la colla, fusionant les noves corrents que arriben a la nostra terra:

- Introduïnt els ritmes llatins hem creat el concepte amb Sagresamba en els nostres actes de "SambaFocFusió". Amb aquest concepte dotem d'un millor diàleg entre les diferents arts que es creuen i el públic. "Noves energies que inunden l'ambient i fan lluir, encara més, la nostra tradició"

- Seguint el reimpuls de la música popular catalana i de la gralla; hem creat un grup de gralla "Sagrellers" i tabals tradicionals que donarà continuitat i nova transcendència a la música més popular de la nostra terra.

Avui en dia comptem amb els següents grups actius a la colla: